29.11.2015 17:52

Mourinho moet lachen om boze Diego Costa

Het krediet van Diego Costa bij manager José Mourinho van Chelsea is voorlopig op. De Spaanse spits van Braziliaanse afkomst beleeft een teleurstellend seizoen, met pas drie doelpunten in de Premier League.

De aanvalsleider van de Engelse kampioen vond zichzelf zondag in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur (0-0) terug op de bank. Costa mocht wel even warmlopen, maar kwam niet in het veld. Na het laatste fluitsignaal gooide hij kwaad zijn hesje richting Mourinho.

"Ach, als hij me pijn zou willen doen, dan gebruikt hij daarvoor vast niet zijn hesje", zei de Portugese trainer lachend. Mourinho begrijpt naar eigen zeggen heel goed dat Costa mokkend op de bank zat. "Ik verwachtte geen wisselspeler die zou springen en zingen. Een topspeler die op de bank zit, is nooit tevreden. Voor mij was zijn gedrag daarom normaal. Terry, Ivanović, Cahill, Fabregas, Pedro, Oscar en Hazard, allemaal hebben ze dit seizoen al op de bank gezeten. Diego mag zich daarom gelukkig prijzen dat ik hem al die tijd wel heb laten staan", merkte Mourinho fijntjes op.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner