30.11.2015 10:54

Sneer naar Van Gaal: "Haalt het plezier weg"

Willem van Hanegem is allesbehalve onder de indruk van het Manchester United van Louis van Gaal. De oud-international is zeer kritisch op het spel van de Engelse grootmacht.

Met pijn en moeite wist Manchester United het afgelopen weekend met 1-1 gelijk te spelen tegen Leicester City. Het gelijke spel irriteert Van Hanegem niet echt, maar de manier van spelen des te meer. "Als ik die ploeg zie spelen, dan schieten de tranen in mijn ogen", aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad. "Als je 300 miljoen euro te besteden hebt, dan koop je toch niet zo'n stelletje koekenbakkers?"

Van Hanegem hekelt vooral de mentaliteit bij Manchester United. In zijn optiek speelt de ploeg om geen doelpunten tegen te krijgen in plaats van doelpunten te maken. "Als je er zo mee bezig bent achterin niets weg te geven, dan gaat dat ten koste van het voetbal voorin. Misschien maakt het voor anderen niet uit, als het maar punten oplevert. Zo denk ik niet", aldus de oer-Feyenoorder. "Ik ben een liefhebber. Van Gaal haalt het plezier bij de mensen weg. Als je zoveel investeert, mogen we toch wel wat verwachten?"

Toch staat Manchester er goed voor in de Premier League en is de kritiek niet zo heel groot op de Nederlandse coach. "Van Gaal is een goede trainer als zijn team resultaten boekt, want dan wordt alles geaccepteerd. Kijk maar naar Oranje bij het WK. Maar wanneer werd het pas leuk? Toen er werd overgeschakeld van 5-3-2 naar 4-3-3."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner