04.12.2015 09:21

Robben moet ook duel met Gladbach missen

Arjen Robben zal zaterdag niet meedoen als Bayern München in het Borussia-Park aantreedt tegen Borussia Mönchengladbach. De Nederlandse aanvaller kampt nog steeds met een spierblessure.

De 31-jarige Robben raakte tien dagen geleden geblesseerd in het Champions League-duel met Olympiakos. Hoewel de Duitse grootmacht communiceerde dat de aanvaller uit voorzorg naar de kant werd gehaald, lijkt de blessure ernstiger dan verwacht.

Bild meldt dat Robben op de een na laatste training in voorbereiding op het duel in Mönchengladbach nauwelijks meedeed. De Nederlander kon zijn conditietraining niet afmaken en liep slechts één rondje. Daarna keerde hij weer terug naar de kleedkamer. Het Duitse medium zegt dat het bijna volledig uitgesloten is dat Pep Guardiola de aanvaller kan gebruiken.

Hoewel Robben een topspeler is voor Bayern München, heeft de Duitse club hem in de Bundesliga dit seizoen nauwelijks nodig. De club uit Beieren heerst in de Duitse competitie en stevent af op de vierde landstitel op rij. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt nu al acht punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner