05.12.2015 17:35

Bayern verliest voor het eerst dit seizoen

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdagmiddag voor een grote stunt gezorgd in de Bundesliga. De nummer drie van de Duitse competitie versloeg koploper Bayern München, dat in veertien wedstrijden nog maar eenmaal puntenverlies leed, met 3-1. Hierdoor kan Borussia Dortmund later op de avond het verschil met de club uit Beieren terugbrengen tot vijf punten.

In de eerste helft gebeurde er niet veel bij Borussia Mönchengladbach - Bayern München, maar in het tweede bedrijf ging het opeens snel. Oscar Wendt, Lars Stindl en Fabian Johnson scoorden binnen het kwartier, waardoor Bayern München uit het niets met 3-0 achter kwam te staan.

Toch viel er nog wat te juichen voor de koploper, aangezien Franck Ribéry na maandenlang blessureleed zijn rentree maakte in het shirt van Bayern München. De Fransman kwam zelfs tot scoren, maar zijn doelpunt tien minuten voor tijd kwam te laat voor Der Rekordmeister.

Bayern München verloor dit seizoen alleen nog maar van VfL Wolfsburg in de Supercup en Arsenal in de Champions League. Eintracht Frankfurt wist de club op een 0-0 gelijkspel te houden, maar nu is dus ook de eerste verliesbeurt in de Bundesliga een feit.