05.12.2015 17:53

Uth helpt 1899 Hoffenheim aan een punt

Huub Stevens wacht nog op zijn eerste overwinning met 1899 Hoffenheim. De Limburgse coach mocht zaterdag zijn spits Mark Uth dankbaar zijn. De van sc Heerenveen overgekomen Duitser maakte diep in blessuretijd gelijk (1-1) bij FC Ingolstadt 04. Daardoor is Hoffenheim in elk geval een dag van de laatste plaats af in de Bundesliga. VfB Stuttgart staat nu laatste, maar het komt zondag pas in actie.

Ingolstadt was in de 66e minuut op voorsprong gekomen door de Braziliaan Roger, die een vrije trap benutte. Voor Uth was het zijn eerste goal in de Bundesliga. Waar de Duitse spits in de Eredivisie het net nog erg makkelijk vond, lukt dat in zijn thuisland niet. Uth stond al negen wedstrijden droog.

Stevens zat op 31 oktober voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe werkgever, die sindsdien vier keer gelijkspeelde en één keer verloor. Het verschil met de veilige plaatsen is nog maar drie punten, waardoor er nog geen nood aan de man is.