05.12.2015 19:37

United imponeert niet meer op Old Trafford

Louis van Gaal zoekt zijn plek op de bank op voorafgaand aan het competitieduel Manchester United - Manchester City. (25-10-2015)
Louis van Gaal zoekt zijn plek op de bank op voorafgaand aan het competitieduel Manchester United - Manchester City. (25-10-2015)

De ontevredenheid rondom Manchester United is in dit speelweekend weer toegenomen. De club kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waarbij opvalt dat de laatste wedstrijden van de club van Louis van Gaal allemaal niet bijzonder interessant waren.

In speelronde twaalf werd er nog met 2-0 gewonnen van West Bromwich Albion, maar daarvoor werd er met slechts 1-0 gewonnen van CSKA Moskou en eindigde de Manchester-derby ook bloedeloos: 0-0. Eind november wist PSV in de Champions League ook al een belangrijk punt te pakken in groep B, door de Engelsen op Old Trafford op een 0-0 gelijkspel te houden.

Het valt op dat Manchester United niet makkelijk tot scoren komt, maar dat de ploeg ook nauwelijks doelpunten tegen krijgt. Met twintig doelpunten voor en tien tegen presteert Manchester United aanvallend slechter dan elke ploeg in de top vijf, maar krijgt het ook de minste doelpunten tegen in de Premier League.

Desondanks regende het na de remise tegen West Ham United weer klachten over het saaie spel van Manchester United. De ploeg staat inmiddels op de vierde plaats en moet Manchester City, Arsenal en koploper Leicester City voor zich dulden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner