05.12.2015 20:39

Dortmund verkleint gat met Bayern München

Borussia Dortmund heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Bayern München bij Borussia Mönchengladbach, de eerste van dit seizoen. Dortmund leek in blessuretijd de zege te verspelen toen VfL Wolfsburg dankzij een benutte strafschop op 1-1 kwam, maar Shinji Kagawa bezorgde zijn ploeg alsnog de volle winst: 1-2. Daarmee verkleinde Dortmund het gat met koploper Bayern tot vijf punten.

Marco Reus had Dortmund in de 32e minuut op aangeven van Henrikh Mkhitaryan op voorsprong gezet. Met de na rust ingevallen Bas Dost lukte het Wolfsburg pas in blessuretijd om op gelijke hoogte te komen. Ricardo Rodriguez schoot raak vanaf elf meter. Dortmund zette nog een keer aan waarna de Japanner Kagawa een prachtige aanval doeltreffend afrondde.

Dortmund heeft nu 35 punten uit vijftien duels. Wolfsburg zag Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC passeren op de ranglijst en staat vijfde.