06.12.2015 17:37

VfB Stuttgart houdt Hoffenheim onder zich

Trainer Huub Stevens is met 1899 Hoffenheim ook na de vijftiende speeldag hekkensluiter in de Bundesliga. Zaterdag deed zijn ploeg de onderste plaats voor even over aan VfB Stuttgart dat zondag weer passeerde dankzij een 1-1-gelijkspel tegen Werder Bremen.

Lukas Rupp had de Stuttgarters hoop gegeven op de winst met een doelpunt in de 33e minuut, maar Anthony Ujah maakte een kleine twintig minuten voor tijd gelijk: 1-1.

Stuttgart kwam door dat resultaat op elf punten. Hoffenheim, dat zaterdag gelijkspeelde bij FC Ingolstadt, heeft er tien. Stevens mocht zijn spits Mark Uth dankbaar zijn. De van sc Heerenveen overgekomen Duitser maakte pas diep in blessuretijd gelijk (1-1).

De strijd in de kelder van de Bundesliga is een stuk spannender dan die in de top van de Duitse competitie. Zes ploegen staan binnen vier punten van elkaar. Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Werder Bremen, FC Augsburg, VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim lijken dit jaar uit te maken wie er uit het hoogste Duitse niveau degraderen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner