08.12.2015 08:14

Roberto Martinez koestert de speciale Lukaku

Manager Roberto Martinez van Everton komt woorden te kort om Romelu Lukaku te prijzen. De Belgische spits is bijna wekelijks van doorslaggevende waarde voor de Engelse club, die maandag dankzij een rake kopbal van Lukaku een punt overhield aan het competitieduel met Crystal Palace (1-1).

"Als ik naar zijn ontwikkeling in de laatste twaalf maanden kijk, besef ik dat we een speciale voetballer en een speciaal talent in huis hebben", zei Martinez vol bewondering. "Zeker omdat hij pas 22 jaar is. Er komen nog heel mooie jaren aan." Lukaku vierde in zijn honderdste wedstrijd voor Everton zijn vijftigste doelpunt voor de 'Toffees'.

De Belg, die in 2009 op zestienjarige leeftijd al debuteerde voor Anderlecht, loopt daarmee precies één op twee. "Hij heeft dit kalenderjaar al 27 doelpunten gemaakt. Dat is indrukwekkend", aldus Martinez. "We hebben een gerenommeerde doelpuntenmaker in huis." Met elf treffers staat Lukaku tweede op de topschutterslijst van de Premier League. Alleen Jamie Vardy van Leicester City heeft er meer gemaakt (veertien).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner