12.12.2015 10:40

Swansea denkt aan De Boer, Cocu en Seedorf

In een zoektocht naar een nieuwe trainer komt Swansea City mogelijk in Nederland uit. De club uit de Premier League ontsloeg Garry Monk en denkt aan een Nederlandse inbreng. Onder andere Frank de Boer, Phillip Cocu en Clarence Seedorf worden genoemd.

Dit bevestigt John van Zweden, Nederlandse mede-eigenaar van de club in gesprek met de NOS. "In totaal circuleren er zo'n twintig namen. De voorzitter gaat er zo snel mogelijk mee aan de slag." Ook Dennis Bergkamp stond op het lijstje van de huidige nummer vijftien in Engeland, maar de assistent-trainer van Ajax bedankte voor het aanbod.

De Boer en Cocu zijn momenteel nog enkele jaren verbonden aan hun club, maar vooral De Boer denkt bij Ajax al langer aan de stap naar het buitenland. De oud-verdediger stond deze maand voor zijn vijfde jaar bij Ajax, terwijl Cocu bezig is aan zijn derde jaar bij PSV. De Boer sprak vorig seizoen al met Tottenham Hotspur, maar toen kwam het niet van een overgang. 

Seedorf is na zijn korte trainerschap bij AC Milan werkloos en wordt aan meerdere clubs gelinkt. Zowel in Engeland als in Brazilië, waar hij zijn voetbalcarrière afsloot, is men gecharmeerd van de oud-Ajacied. Seedorf wordt ook gelinkt aan een terugkeer bij Ajax, indien De Boer inderdaad vertrekt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner