12.12.2015 22:00

Van Gaal baalt: "Dat is niet normaal"

Manchester United-trainer Louis van Gaal is ontevreden. Zijn ploeg verloor zaterdagavond met 2-1 van promovendus AFC Bournemouth.

"Twee dode spelmomenten hebben ons opgebroken. Dat is niet normaal, want we besteden veel aandacht aan de organisatie bij standaardsituaties", aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover de BBC. "Zij hadden een aantal varianten ingestudeerd, maar dan mag dit nog niet gebeuren." Vooral bij de tweede tegentreffer zag de defensie van Manchester United er niet goed uit. "Je kunt nooit zeggen waar dat aan ligt. Ik moet daarvoor eerst met alle spelers spreken. Je ziet dat er een gat ligt en dat moet je ruiken. Dat gebeurde niet en dan is het een doelpunt."

"We speelden goed voor rust en ik had het gevoel dat we konden winnen", vervolgt Van Gaal. "Maar dan kom je achter door een standaardsituatie en is het lastig de situatie om te keren. De spelers hebben er alles aan gedaan, maar Bournemouth zette goed druk op de bal. Dat maakte het moeilijk om kansen te creëren."

De kritiek op zijn presteren doet Van Gaal weinig. "Zo gaat dat altijd. Het gaat om de vraag: geloof je in je manager of geloof je niet in hem? Vorig seizoen hadden de fans vertrouwen en dat is het belangrijkste. Bovendien tonen ook de spelers het commitment om te presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner