13.12.2015 13:05

Stevens wint, maar is nog lang niet tevreden

De eerste overwinning van TSG 1899 Hoffenheim onder zijn leiding leidde bij Huub Stevens niet tot euforie. "We staan nog steeds onderin. Daar moeten we zo snel mogelijk weg", zei de 62-jarige Limburger na de winst zaterdag op Hannover 96 (1-0). Na vier gelijke spelen en één nederlaag betekende dat de eerste winst van Hoffenheim onder Stevens, die eind oktober werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Markus Gisdol.

De steenrijke geldschieter Dietmar Hopp zag wel reden tot lachen. "We staan niet meer onderaan in de Bundesliga", riep Hopp opgelucht. Hoffenheim deed de laatste plaats over aan VfB Stuttgart, dat één punt minder heeft. "Maar mijn gevoel is nog steeds hetzelfde als voor de wedstrijd", aldus Stevens. "We willen zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen en om dat te bereiken, moeten we meer punten halen."

Hoffenheim versloeg Hannover in eigen huis met 1-0. Jonathan Schmid was de enige doelpuntenmaker in de wedstrijd. Hij kopte op aangeven van Kevin Volland raak na een half uur spelen. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner