13.12.2015 17:01

Arsenal door zege voorlopig aan de leiding

Arsenal heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van Aston Villa en is door de winst koploper in de Premier League. Dat zijn ze in ieder geval tot maandag, dan komt Leicester City pas in actie. De verrassing van het seizoen treedt dan in eigen huis aan tegen het geplaagde Chelsea van José Mourinho. Dan kan Leicester de koppositie weer overnemen van Arsenal. 

Arsenal had geen moeilijke middag. Al voor rust stond de ploeg van Arsène Wenger met 2-0 voor. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Olivier Giroud. De Fransman die afgelopen week ook belangrijk voor zijn ploeg was met zijn doelpunten tegen Olympiakos, scoorde vanuit een strafschop de openingstreffer. 

Precies een half uur later was het Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey die de score verdubbelde. Arsenal heeft nu 33 punten behaald uit zestien wedstrijden. Leicester City heeft net als Manchester City één puntje minder, maar heeft dus nog een wedstrijd voor de boeg. Manchester City won zaterdag al van Swansea en verhoogt de druk op Leicester. Aston Villa blijft door het verlies de hekkensluiter van de Premier League met zes punten uit zestien wedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner