13.12.2015 18:33

Schalke verliest in blessuretijd van Augsburg

FC Augsburg heeft zondag een belangrijke zege geboekt in de Duitse Bundesliga op Schalke 04. De club van coach Markus Weinzierl klom naar de dertiende plek en nam verder afstand van de degradatiezone. Augsburg, dat zonder de geschorste international Paul Verhaegh aantrad, won met 2-1. De winnende goal viel in blessuretijd en kwam op naam van de Braziliaanse aanvaller Caiuby.

De thuisclub kwam na 34 minuten op voorsprong door een doelpunt van de Zuid-Koreaan Hong Jeong-Ho, Schalke maakte in de 70e minuut gelijk via de Bosniër Sead Kolasinac. Bij Schalke stond Klaas-Jan Huntelaar in de spits, maar de Nederlandse topschutter werd nauwelijks in stelling gebracht en na 72 minuten gewisseld. De club uit Gelsenkirchen zakte naar de achtste plaats.