13.12.2015 19:14

Newcastle heeft smaak te pakken en wint weer

Newcastle United heeft zondag verrassend Tottenham Hotspur verslagen. Diep in blessuretijd besliste Ayoze Pérez het duel: 1-2. Newcastle, dat vorige week al won van Liverpool, klom door de winst naar de vijftiende plaats in de Premier League.

Erik Dier had Tottenham voor rust nog wel op voorsprong gezet. Een kwartier voor tijd maakte Aleksandar Mitrovic gelijk. Bij Newcastle hadden Siem de Jong, Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita en Daryl Janmaat een basisplaats. De Jong werd na ruim een uur naar de kant gehaald door coach Steve McClaren ten faveure van matchwinnaar Pérez. Anita werd kort voor het eindsignaal, bij een 1-1-stand, gewisseld.

Liverpool hield dankzij Divock Origi een punt over aan het thuisduel met West Bromwich Albion. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte de Belg nog gelijk: 2-2. Liverpool was via Jordan Henderson op voorsprong gekomen, maar na een halfuur stond het via Craig Dawson al weer gelijk. Oud-NEC'er Jonas Olsson leek het duel in de 73e minuut te hebben beslist, maar trainer Jürgen Klopp zag invaller Origi een punt redden voor zijn ploeg.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner