13.12.2015 22:13

McClaren: "Zijn nog niet uit de gevarenzone"

Steve McClaren weigert al de polonaise te lopen. De trainer van Newcastle United won voor de tweede keer op rij in de Premier League, maar de manager weet dat zijn ploeg nog een lange weg te gaan heeft.

Newcastle United kent namelijk een dramatisch seizoen. Na zestien speelronden staan The Magpies op een vijftiende plek. Chelsea FC kan maandagavond Newcastle nog op de ranglijst passeren. De laatste twee duels won Newcastle echter knap van Liverpool en Tottenham Hotspur.

McClaren is echter van mening dat het lek nog niet boven is. "We weten niet wat we volgende week weer kunnen verwachten. We zijn ook nog niet uit de gevarenzone", zegt hij tegen BBC. Tegen Tottenham won de ploeg met 1-2 nadat het op 1-0 achterstand kwam in Londen. "Het doet ons goed dat we terug kunnen komen van een achterstand, dat is ons al lang niet gelukt."

Ondanks de vijftiende plek behoudt McClaren vertrouwen in zijn spelersgroep. "We hebben getalenteerde spelers, maar we moeten het vooral van hard werken hebben. Het is geen rocket science. We weten hoe we een wedstrijd moeten winnen en dat moeten we nu doorzetten", aldus de oud-trainer van FC Twente. Aleksandar Mitrović en Ayoze Pérez zorgden voor de goals. Beide spelers zaten op de bank en werden ingebracht door McClaren. "Als je zulke spelers op de bak heb zitten dan geeft dat vertrouwen aan je hele ploeg. Ze hebben het goed gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner