15.12.2015 14:39

Tip van Lampard: "Mourinho niet ontslaan"

Frank Lampard ziet met lede ogen toe dat zijn oude club Chelsea FC op een teleurstellende zestiende plek in de Premier League staat. Toch denkt hij dat het niet slim is om José Mourinho te ontslaan.

Maandagavond verloor Chelsea opnieuw. Leicester City won met 2-1 en daardoor staat het net boven de degradatiestreep. Lampard snapt niet wat er aan de hand is met de Londense formatie. "We hebben het hier wel over Chelsea", aldus de Chelsea-legende in gesprek met Sky Sports. "Een slecht seizoen zou voor Chelsea moeten neerkomen op een plek in de top zes. Het kan gewoon niet dat ze nu maar net boven de degradatiezone staan. Ik weet niet of Mourinho de grip op de spelersgroep kwijt is, maar er moet nu direct iets veranderen."

Lampard denkt dat Chelsea er goed aan doet om de lange termijn-visie in tact te houden. Een ontslag van de Portugese manager zou daar niet aan bijdragen, zo denkt de oud-middenvelder. "Zo'n stap heeft in het verleden wel eens goed uitgepakt, maar toen hadden we een andere selectie", legt hij uit. "Er lag een plan voor de lange termijn toen Mourinho terugkeerde bij Chelsea. Wat schieten ze ermee op om hem nu te lozen?"

Ondanks dat Chelsea na zestien duels twee plekken boven de degradatieplekken staat, gelooft Lampard niet op een fatale afloop van het seizoen. "En ze zullen ook heus niet degraderen, dus ik kan me voorstellen dat Abramovich denkt: 'We kijken wel waar we aan het einde van het seizoen staan'. Waarom zou je nu hard ingrijpen als dat toch nauwelijks effect heeft, in plaats van na het seizoen de balans op te maken?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner