15.12.2015 16:27

Carragher vergelijkt PL-sensatie met Messi

Riyad Mahrez schoot maandagavond op knappe wijze de 2-0 binnen tegen Chelsea FC. De Leicester City-speler was Cesar Azpilicueta in de zestien met wat snel voetenwerk de baas. Jamie Carragher is onder de indruk.

De voormalig verdediger van Liverpool is complimenteus over de buitenspeler. "Mahrez doet dingen met zijn linkervoet die ik verder alleen Messi heb zien doen", aldus de analist tegen Sky Sports. "Azpilicueta was afgelopen seizoen een van de beste verdedigers in de Premier League en hij kon hem niet stoppen. Mahrez speelt zo goed dat topclubs in Europa hem graag zouden willen hebben."

Leicester City gaat na zestien wedstrijden aan de leiding in de Premier League. Mahrez en Jamie Vardy leiden de dans bij de Engelse club. Vardy wist al vijftien keer het net te vinden. Carragher denkt dat Leicester bovenin de Premier League mee kan blijven draaien, mits het de maand januari goed doorkomt. "Het is belangrijk dat ze hun spelers behouden in januari. Er zal belangstelling zijn voor Vardy en Mahrez, maar als de spelers slim zijn, zullen ze blijven. Ze spelen goed, de club heeft momentum en als ze de top vier bereiken zou dat geweldig zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner