17.12.2015 21:03

Solanke geschokt na het ontslag van Mourinho

Joey Pelupessy van Heracles Almelo, ontdoet zich van Vitesse-aanvaller Dominic Solanke, die nog wel een poging onderneemt om hem vast te houden. (13-12-2015)
Joey Pelupessy van Heracles Almelo, ontdoet zich van Vitesse-aanvaller Dominic Solanke, die nog wel een poging onderneemt om hem vast te houden. (13-12-2015)

Dominic Solanke werkte enkele maanden geleden nog samen met José Mourinho, maar de Portugese oefenmeester is inmiddels ontslagen bij Chelsea. Solanke komt momenteel op huurbasis uit voor Vitesse en geeft aan dat hij geschokt is door het nieuws dat donderdag naar buiten kwam.

"Ik hoorde het een aantal jongens al zeggen. Ik vind het schokkend dat hij is ontslagen", is de eerste reactie van de Engelse spits op het nieuws. De huurling blijft vertrouwen houden in zijn oorspronkelijke werkgever, waar hij nog een contract heeft tot medio 2017. "Ze hebben genoeg kwaliteit om dat om te draaien", denkt Solanke in gesprek met Omroep Gelderland. Chelsea staat momenteel in de gevarenzone van de Premier League, maar staat wel in de knock-outfase van de Champions League.

In de Eredivisie staat de achttienjarige aanvalsleider inmiddels op vier doelpunten en daar is Solanke niet tevreden over. "Dat is te weinig. Ik hoopte meer te scoren voor Vitesse, maar dat gaat absoluut nog komen. Scoren is belangrijk voor spitsen, ook voor mij. Maar dat ik mijzelf hier kan ontwikkelen is het belangrijkste", stelt de spits. De Engelsman speelde al jaren in de jeugdopleiding van Chelsea en maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. Omdat Solanke veel wilde in het huidige seizoen spelen koos hij voor een avontuur in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner