19.12.2015 18:03

Bayern München loopt uit op Dortmund

De Duitse topclubs wisten zaterdag bepaald niet te schitteren in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bayern München won nipt van Hannover, Borussia Dortmund ging schlemielig onderuit bij FC Köln: 2-1. Daardoor kan Bayern met een nog grotere voorsprong in de competitie (acht punten) gaan genieten van de winterstop.

Dortmund leek zich weinig zorgen te hoeven maken in Keulen toen Sokratis Papastathopoulos al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maakte. Maar de nummer twee uit de competitie verzuimde de voorsprong uit te bouwen en dat strafte FC Köln af. Simon Zoller scoorde in de 83e minuut, zeven minuten later maakte Anthony Modeste de tweede treffer.

Bayern won wel en dankte de zege in en op Hannover aan een strafschop, die keurig werd benut door Thomas Müller. De aanvoerder van Hannover, Christian Schulz, maakte hands in het strafschopgebied en dat moment bleek cruciaal.