20.12.2015 09:45

Siem de Jong mikpunt van kritiek na misser

Siem de Jong kan het gewoon niet geloven. De Nederlander mist tijdens Newcastle United - Aston Villa een meer dan grote kans op de 2-0. (19-12-2015)
Siem de Jong kan het gewoon niet geloven. De Nederlander mist tijdens Newcastle United - Aston Villa een meer dan grote kans op de 2-0. (19-12-2015)

Alhoewel zijn houding na flink wat blessureleed wordt geroemd in Engeland, kwam Siem de Jong dit weekend negatief in het nieuws. De oud-Ajacied miste tijdens het duel Newcastle United - Aston Villa een uitgelezen mogelijkheid en dit bleek een voorbode te zijn.

Na een klein uur spelen stond de thuisploeg met 1-0 voor, toen De Jong een prima kopkans kreeg. Bij de tweede paal stond de Nederlander volledig vrij, maar met een vrije hoek lukte het De Jong niet om de bal in die hoek te krijgen. Bekijk onderstaande tweet voor de beelden. Trainer Steve McClaren wond er na de wedstrijd in gesprek met Sky Sports geen doekjes om.

"We kregen drie uitgelezen mogelijkheden, maar de misser van Siem bleek cruciaal. Het zijn van die dingen. Twee minuten later maakte Villa gelijk, terwijl het 2-0 voor ons had kunnen staan." Vier minuten na de misser van De Jong kwam Aston Villa inderdaad naast Newcastle United door een goal van Jordan Ayew. Toen stond De Jong niet meer op het veld, hij werd gewisseld voor de zestigste minuut. Op Twitter bood De Jong zijn excuses aan voor zijn misser. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner