21.12.2015 20:14

Basisplek voor Agüero in topduel met Arsenal

Sergio Agüero heeft de race tegen de klok gewonnen. De snelle Argentijnse aanvaller miste de laatste vier duels vanwege een hielblessure, maar de spits van Manchester City maakt zijn rentree in het duel met Arsenal FC.

Eind november sloeg het noodlot toe voor Agüero. Na een slepende hamstringblessure was hij eindelijk weer fit, maar in het duel met Southampton FC kreeg hij direct last van zijn hiel. Vrijdag werd bekend dat Agüero weer voluit trainde en het erop leek dat hij het topduel zou halen. Trainer Manuel Pellegrini maakt dan ook direct gebruik van zijn sterspeler. Agüero wordt geflankeerd door Kevin de Bruyne en Fabian Delph, terwijl David Silva achter hem staat. De voorste vier krijgen veel creatieve vrijheid, want daarachter staat het blok op het middenveld bestaande uit Yaya Touré en Fernandinho.

Bij Arsenal zijn er weinig verrassingen te melden. De ploeg van Arsène Wenger staat goed en mede daarom kiest hij ervoor om dezelfde elf het veld in te sturen als tegen Aston Villa (0-2 winst). Dat houdt in dat Mesut Özil uiteraard weer in de basis staat. De ogen zullen vooral op hem zijn gericht. De Duitser is in topvorm dit seizoen, getuige het feit dat hij bij vijftien goals in vijftien Premier League-duels betrokken is.

Arsenal en Manchester City strijden om plek nummer twee. Wie dat na maandagavond wordt om 21.00 uur bepaald. Volg het duel HIER live.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner