22.12.2015 14:43

Van Gaal verpest toptalent: "Komt door hem"

Thierry Henry en Jamie Carragher hebben weinig goede woorden over voor de manier waarop Louis van Gaal Anthony Martial laat voetballen. Beide oud-voetballers vinden dat Martial teveel aan de zijkant hangt.

Martial werd van de zomer voor maar liefst tachtig miljoen euro gehaald van AS Monaco. De spits wordt door Van Gaal als rechtsbuiten geposteerd en dat vindt Henry een slechte keuze. "Hij moet in het strafschopgebied zijn. Een-op-een-duels aangaan, scoren en juichen. Is het angst? Of is het omdat hij is gehersenspoeld door Van Gaal. Ik snap het gewoon niet", aldus de oud-Arsenal voetballer tijdens Monday Night Football. "Als ik zo'n speler had, zou ik hem in de spits opstellen en anderen om hem heen laten spelen."

Jamie Carragher denkt inderdaad dat Van Gaal Martial teveel taken mee geeft. "Hij heeft zoveel instructies gehad dat hij de hele tijd maar aan de zijkant blijft hangen. En dat terwijl hij eigenlijk een spits is en normaal gesproken dus veel naar binnen zou moeten snijden", zo denkt de voormalig Liverpool-speler. "Hij heeft geen enkel balcontact in het strafschopgebied gehad en dat komt allemaal door de aanwijzingen van de manager."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner