22.12.2015 16:33

Mertesacker: "Je moet je soms aanpassen"

Per Mertesacker zag dat Arsenal FC met weinig balbezit van Manchester City wist te winnen (2-1). De flexibiliteit in tactiek maakt, volgens de Duitser, Arsenal een outsider voor de titel.

Arsenal staat momenteel twee punten achter op koploper Leicester City en kent een sterk seizoen. Tegen Manchester City werd dat onderstreept. Het speelde echter vooral op de counter. "Wij kunnen verschillende tactieken hanteren in verschillende wedstrijd en dat maakt ons een hele moeilijke tegenstander", zegt Mertesacker in gesprek met The Telegraph. "Als je ons analyseert dan word je er niet veel wijzer van. Onze gameplan verandert continu. Dat is onze kracht geweest tegen de grote teams en het maakt ons alleen maar sterker."

Mertesacker benadrukt dat het niet won op een heel mooi voetballende manier. "Je moet je soms nou eenmaal aanpassen. We hebben een hele hoop geblesseerden en we moesten een manier verzinnen om te winnen van Manchester City. We hebben heel de week op deze tactiek getraind."

En dat maakt Arsenal dit seizoen een serieuze titelkandidaat, zo meent Mertesacker. "Vorig jaar hebben we de eerste stappen gezet, maar dit jaar zijn we een stuk constanter. We zijn meer een team en dat maakt ons heel erg lastig te verslaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner