23.12.2015 10:54

Bony uit scherpe kritiek op coach Pellegrini

Sergio Agüero is de vedette bij Manchester City. Toch kan Wilfried Bony niet verkroppen dat hij tegen Arsenal op de bank moest plaatsnemen ten koste van de Argentijnse superster. Agüero was net hersteld van een blessure, maar mocht meteen weer in de basis starten.

"Hij had weken niet gespeeld. Ik ben teleurgesteld dat ik mijn plaats moest afstaan, maar ik ben niet de coach. Die doet wat volgens hem het beste is voor de ploeg", geeft Bony aan. Agüero oogde ook niet fit in de 2-1 verloren topper. De Ivoriaan was tijdens de afwezigheid van de Argentijn goed op dreef en scoorde in vier wedstrijden drie doelpunten. Trainer Manuel Pellegrini verdedigde zijn keuze om Agüero weer op te stellen. "Agüero heeft al de hele week met de ploeg getraind, hij heeft nu speeltijd nodig."

Dit kalenderjaar komt Manchester City nog uit tegen Sunderland en koploper Leicester City. De achterstand op laatstgenoemde ploeg bedraagt zes punten en dus is een overwinning broodnodig. Wellicht dat Vincent Kompany daarbij kan helpen. De aanvoerder is wekenlang geblesseerd geweest, maar is op de weg terug. "Met Vincent terug en David (Silva) en Sergio weer als vaste waarden, ga ik ervan uit dat we een belangrijke rol blijven spelen in de titelstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner