23.12.2015 14:01

Pieters trekt lange neus naar Van Gaal

Erik Pieters heeft een bloedneus opgelopen tijdens het competitieduel Stoke City - Chelsea. (07-11-2015)
Erik Pieters heeft een bloedneus opgelopen tijdens het competitieduel Stoke City - Chelsea. (07-11-2015)

Louis van Gaal verbaasde zich bijna drie jaar geleden over de overstap van Erik Pieters naar Stoke City, maar de linksback van The Potters heeft zijn gelijk gehaald. 

Volgens Van Gaal had Pieters te weinig ambitie. Bij Stoke City zou hij waarschijnlijk degraderen en in de Championship terechtkomen. "Ik weet nog goed wat Van Gaal toen zei", aldus Pieters in gesprek met Sky Sports. "Maar hij had het mis, ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt." Mits Van Gaal aankomend weekend nog trainer is van Manchester United, dan speelt Pieters aankomend weekend met Stoke City tegen Van Gaal.

Ook dit seizoen doet Stoke City het overigens weer goed. The Potters staan momenteel met 23 punten op de elfde plaats. "Elk seizoen denken mensen weer dat we gaan degraderen maar sinds mijn komst zijn we er elke keer in geslaagd om bij de beste tien te eindigen", aldus Pieters, die zich lekker voelt in Stoke-on-Trent. "Ik ben bezig aan het beste seizoen uit mijn carrière. Ik geef elke week alles voor de club en hopelijk blijf ik zo verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner