23.12.2015 14:45

Hiddink: "Ik ben blij dat ik terug ben"

Guus Hiddink loopt na afloop van het competitieduel Chelsea - Sunderland het veld op om zijn spelersgroep te ontmoeten. (19-12-2015)
Guus Hiddink loopt na afloop van het competitieduel Chelsea - Sunderland het veld op om zijn spelersgroep te ontmoeten. (19-12-2015)

Guus Hiddink is blij dat hij weer aan de slag gaat bij Chelsea. De Nederlander zit aankomend weekend voor het eerst op de bank bij Chelsea tijdens het competitieduel met Watford.

"Ik had hier niet moeten zitten, maar het is wel de realiteit", aldus de opvolger van de ontslagen José Mourinho tijdens de persconferentie. "In mijn hart voel ik dat ik passie nog heb om met deze ploeg te werken. Ik ben blij dat ik terug ben. Het jaar nadat je de titel pakt, is nooit makkelijk voor een club. De ploeg begint vaak te ontspannen aan het seizoen en krijgt dan ergens in september een wake-up call. Nu is de club in december wakkergeschrokken, op het moment dat ze één punt van de degradatiestreep staan."

"De spelers moeten eens goed in de spiegel kijken", vervolgt Hiddink zijn verhaal. "En dan niet twee seconden, maar langer. We moeten vooruit. Ik wil het verlangen om te voetballen zien. Als dat er niet is, kunnen spelers op mijn deur kloppen. Dan gaan we praten", aldus de oefenmeester, die in januari wellicht nieuwe spelers gaat kopen. "Dat ligt altijd open, maar we wachten eerst de komende wedstrijden af. Dat geldt ook voor het eventueel doorstromen van jeugdspelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner