24.12.2015 19:35

Van Gaal krijgt steun van Everton-trainer

Roberto Martínez schaart zich achter Louis van Gaal. De trainer van Everton vindt het gedrag van de Engelse pers onaanvaardbaar en dit gaat volgens hem zelfs ten koste van het voetbal.

"Het is echt een schande, hoe het is veranderd in de afgelopen vijftien jaar. Ik begrijp dat er dingen veranderen door social media en de manier waarop er door de buitenwereld wordt gekeken naar het voetbal. Maar dat heeft wel grote invloed op de voetbalwereld", zo stelde oefenmeester van The Toffees tegenover Sky Sports.

De Spaanse oefenmeester neemt het dan ook op voor Van Gaal. "Je kunt niet iedere week winnen en we moeten trainers de tijd geven om op zoek te gaan naar oplossingen voordat ze direct ontslagen worden. Als een manager bij iedere moeilijke periode van een club ontslagen wordt, zal een team nooit succesvol worden. Dan zal er nooit een succesverhaal onstaan zoals we die kennen uit het verleden van het Engelse voetbal. Het is erg triest", aldus Martínez.

Er wordt al weken gezaagd aan de stoelpoten van de Nederlandse coach. Afgelopen woensdag werd Van Gaal hier zo boos over, dat hij wegliep bij een persconferentie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner