26.12.2015 15:40

Dagen Van Gaal lijken geteld na fout Memphis

Louis van Gaal heeft zaterdag met Manchester United opnieuw een nederlaag geleden. Ditmaal was Stoke City te sterk voor de geplaagde ploeg: 2-0.

Het was de derde competitienederlaag op rij van ManUnited dat net voor die pijnlijke serie ook nog werd uitgeschakeld in de Champions League door verlies (3-2) bij het Duitse VfL Wolfsburg.

De openingstreffer volgde in de negentiende minuut na een ongelooflijke blunder van Memphis Depay. De aanvaller wilde, opgejaagd door Glen Johnson, terugkoppen op zijn doelman David De Gea maar deed dat veel te zacht. Johnson kon vervolgens voorzetten op Bojan, de Spanjaard had geen moeite de bal in het doel te schuiven.

Zeven minuten later bracht Marko Arnautovic de stand op 2-0. Van Gaal wisselde in de rust Depay voor Wayne Rooney die om tactische redenen op de bank was begonnen. Het hielp niets.