27.12.2015 09:59

Wenger prijst Southampton, laakt arbitrage

Arsenal-trainer Arsène Wenger geeft zijn manschappen aanwijzingen tijdens het Champions League-duel Bayern München - Arsenal. (04-11-2015)
Arsenal-trainer Arsène Wenger geeft zijn manschappen aanwijzingen tijdens het Champions League-duel Bayern München - Arsenal. (04-11-2015)

Met een 4-0 nederlaag keerde Arsenal zaterdagavond terug naar Londen. De ploeg kon op bezoek bij Southampton de koppositie in Engeland overnemen, maar faalde. Arsène Wenger zag dat Southampton het slim speelde. 

"Ik denk dat ze de wedstrijd heel fysiek hebben gemaakt. We verloren veel persoonlijke duels en dat verklaart waarom we de wedstrijd hebben verloren. Het is slechts één aspect, maar ik denk dat Southampton het slim hebben aangepakt. Het andere aspect is dat de eerste drie doelpunten tot stand kwamen door pech en een ongelukkige scheidsrechter", kijkt de Franse oefenmeester op de persconferentie terug op het duel.

"De tweede goal was een overtreding", kijkt Wenger naar het haken van Laurent Koscienly door doelpuntenmaker Shane Long. "De derde goal had een doeltrap moeten zijn. Als je onder je niveau speelt en daar bovenop krijg je drie doelpunten om je oren die met beslissingen te maken hebben, wordt het allemaal nog moeilijker."

Arsenal liep door de nederlaag dus de koppositie in Engeland mis, maar de Franse oefenmeester heeft daar niet veel problemen mee. "Ik zei voor de wedstrijd al dat het niet uitmaakt of je één punt voorsprong hebt, of dat je één punt achterstaat. Het gaat om de prestaties. We waren niet goed genoeg in dit duel en daar moeten we naar kijken. Aan de andere kant moeten we dat niet te lang doen, aangezien we binnen 48 weer spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner