28.12.2015 17:48

Van Gaal wisselt volop voor bepalend duel

Manager Louis van Gaal tijdens het Premier League duel tussen West Bromwich Albion en Manchester United (20-10-2014)
Manager Louis van Gaal tijdens het Premier League duel tussen West Bromwich Albion en Manchester United (20-10-2014)

​Louis van Gaal krijgt vermoedelijk nog maar één kans. Na vier verliespartijen op rij móét er vanavond gewonnen worden van Chelsea, anders is het hoogstwaarschijnlijk over voor de Manchester United-coach. Hij heeft dan ook meerdere wisselingen gedaan voor dit duel. Datzelfde geldt voor Guus Hiddink, die voor de tweede keer op de bank zit bij Chelsea.

Het duel tussen de twee aanvankelijke toppers is cruciaal. Ten opzichte van de 2-0 nederlaag op Boxing Day, twee dagen geleden, heeft hij zodoende vier aanpassingen gedaan. Phil Jones moet de defensie verlaten, aangezien Matteo Darmian is teruggekeerd van een blessure. Hij staat rechtsback vanavond. Ook zien we Michael Carrick en Marouane Fellaini, die in ieder geval op papier het blok op het middenveld vormden tegen Stoke, niet terug in de basis. Ook Wayne Rooney weer 'gewoon' mee, ten koste van Memphis Depay.

Guus Hiddink, die zijn tweede duel beleeft op de bank van Chelsea, heeft ook enkele wisselingen doorgevoerd na de 2-2 remise tegen promovendus Watford. Toen zagen we Gary Cahill en Cesc Fàbregas in de basis verschijnen. Kut Zouma en John Obi Mikel nemen hun plaats in. We zien in Diego Costa nog een missende Spanjaard, hij is geschorst, waardoor we vanavond geen echte spits op het veld zien bij Chelsea. Eden Hazard vervangt Costa, maar of die als diepe spits gaat spelen is nog de vraag.

De wedstrijd Manchester United - Chelsea is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner