28.12.2015 22:28

McClaren hekelt leidsman: "Pijnlijke misser"

Steve McClaren tijdens een persconferentie van FC Twente, de trainer tekent op woensdag 10-06-2015 voor Newcastle United. (10-06-2015)
Steve McClaren tijdens een persconferentie van FC Twente, de trainer tekent op woensdag 10-06-2015 voor Newcastle United. (10-06-2015)

Steve McClaren voelt zich met Newcastle bestolen. Maandagavond ging zijn ploeg met 1-0 onderuit tegen West Bromwich Albion. Opnieuw incasseerde Newcastle dus een dure tegentreffer, maar McClaren was vooral boos om een ander incident.

Aleksandar Mitrovic leek de 0-1 te scoren, maar leverde een matig schot af. Dit kwam door de manier waarop Jonny Evans de Serviër onreglementair tegenwerkte. "Details beslissen zo'n wedstrijd en het was duidelijk dat één goal de beslissing zou verzorgen. We begonnen goed en creëerden goede kansen, net zoals in de tweede helft. Dan heb je te maken met beslissingen", sprak de Newcastle-manager eerlijk uit tegenover Sky Sports.

"Ik vrees dat de scheidsrechter denkt dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen aangaande Mitrovic zodra hij de beelden terugkijkt. Evans trok hem onderuit in het strafschopgebied en hinderde daarmee zijn doelpoging. Ik heb het nu al meerdere malen gezien en het is echt onvoorstelbaar. Ik heb de scheidsrechter nog niet gesproken, maar na het bekijken van de herhalingen concludeer ik dat het een pijnlijke misser is."

De Engelse coach erkent desondanks dat het scheidsrechter-vak lastig is. "Het is moeilijk om een scheidsrechter te zijn. Je moet snel handelen, razendsnel een beslissing nemen", zei de coach. "Maar hij zal terugkijken en zeggen dat dit een verkeerde beslissing was. Helaas met grote gevolgen voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner