29.12.2015 09:51

Doelman Čech breekt record in Engeland

Arsenal-doelman Petr Čech heeft maandagavond een nieuw record gezet. De Tsjechische doelman hield maandagavond tijdens het competitieduel met Bournemouth (2-0 overwinning) 'de nul' en dat was de 170e keer dat Čech daarin wist te slagen in de Premier League.

Čech verbrak het record dat op naam stond van David James. "Het is niet alledaags dat je een record breekt in zo'n grote competitie", aldus de Tsjechische sluitpost op de clubsite van The Gunners. "In de laatste tien minuten begon ik regelmatig naar de klok te kijken. Na het duel was ik ook erg trots." 

De goalie van Arsenal moest drie wedstrijden wachten op zijn record. Tegen Aston Villa (2-0 overwinning) evenaarde Čech het record van James al, maar tegen Manchester City (2-1 overwinning) en Southampton (4-0 nederlaag) moest Čech vijf tegendoelpunten slikken. Čech had overigens veel minder wedstrijden nodig dan zijn voorganger James. Laatstgenoemde hield 169 keer 'de nul' in 572 competitiewedstrijden. Čech staat nu op 170 uit 352 competitiewedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner