30.12.2015 14:46

Debuchy mag Arsenal in januari verlaten

Mathieu Debuchy mag Arsenal, mits er een goed bod op hem wordt uitgebracht, verlaten tijdens de aanstaande transferperiode. De Franse rechtsback is niet langer de eerste keus van Arsenal-trainer Arsène Wenger.

De Franse verdediger, die in de zomer van 2014 overkwam van Newcastle United, begon geblesseerd aan het kalenderjaar 2015. De Spanjaard Héctor Bellerín kreeg daardoor een kans om zich in het basiselftal te knokken. De Spanjaard wist Wenger te overtuigen en is uitgegroeid tot één van de beste rechtsbacks van de Engelse Premier League. Debuchy komt daardoor steeds minder aan spelen toe bij Arsenal, waardoor Wenger niet moeilijk zal doen als Debuchy in januari wil vertrekken bij Arsenal.

"Het is niet onmogelijk", doelt Wenger tijdens de persconferentie op een mogelijke transfer van Debuchy. "Ik ben blij als hij blijft, maar de toekomst zal het uitwijzen." Volgens The Daily Express staat Debuchy in de belangstelling van West Bromwich Albion, maar er is vooralsnog geen officieel bod uitgebracht op de Franse verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner