30.12.2015 22:37

Liverpool wint opnieuw en komt naast United

Liverpool heeft woensdag een 0-1 overwinning geboekt op Sunderland. Vlak na rust maakte Christian Benteke het enige doelpunt van de wedstrijd. De ploeg komt nu net als Manchester United onder de subtop terecht.

De openingsfase in het Stadium of Light was bijzonder vermakelijk. Jermain Defoe maakte zich los van Mamadou Sakho en stond bijna één op één met Simon Mignolet, maar werd voordat hij kon schieten van de bal gezet. Even later kreeg ook Liverpool een goede mogelijkheid, Benteke kreeg de kans om zowel met links als met rechts te schieten, waarna de aanval eindigde met een afstandsschot van Nathaniel Clyne.

Daarna was het weer de beurt aan Defoe, die hard met links in schoot, maar Mignolet zijn hand achter de bal zag zetten. Op die twee mogelijkheden voor Defoe na, had Sunderland weinig in te brengen in de eerste helft. Zo was Roberto Firmino namens Liverpool dicht bij een doelpunt toen hij met rechts uithaalde en de paal trof. Even later zette Firmino doelman Vito Mannone wel aan het werk, na een voorzet van Clyne kopte hij prima in. Ondanks de kansen die Liverpool kreeg, wist het niet te scoren in de eerste helft en stond er bij rust een 0-0 stand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft kwam daar echter meteen verandering in, al twintig seconden na het fluitsignaal lag de bal in het doel. Benteke was het eindstation van een prima aanval: hij ontsnapte aan buitenspel en schoot van dichtbij prima binnen. Daarna moest Sunderland wel komen en dat probeerde het ook, maar zonder veel succes. Fabio Borini wist vanuit de draai te schieten, maar kon Mignolet daar niet voldoende mee verrassen. Even later leek er vanuit de omschakeling opnieuw een mogelijkheid te ontstaan voor Borini, maar hij werd op onrechtmatige wijze afgestopt door Emre Can, die daarvoor een gele kaart kreeg.

Sunderland probeerde het in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog wel en kreeg een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Het lukte de thuisploeg echter niet om in het volle strafschopgebied de bal in het doel te werken. Ondanks de nederlaag, mocht Sunderland toch nog van enig geluk spreken. Jeremain Lens ging vlak voor tijd hard door op het been van Sakho en ontving daarvoor slechts geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Voor de Nederlander zal het voorval mogelijk nog een staartje krijgen, aangezien hij zich al niet al te populair heeft gemaakt bij Sunderland.

Dankzij de overwinning op Sunderland komt Liverpool in puntenaantal gelijk met Manchester United. Bij Sunderland zullen de degradatiezorgen nog groter worden, het bezet nog altijd de negentiende plek.

Door: Jessica Westdijk