31.12.2015 14:10

Benteke dankt 'geluk' bij belangrijke treffer

Christian Benteke kende een fijn einde van 2015. Zijn laatste twee duels wist de Belgische spits de matchwinner van Liverpool te worden. Woensdagavond bleek het genoeg om Sunderland te verslaan (0-1, red.).

Twee dagen eerder, op Boxing Day, kreeg de aanvaller ook al de winnende goal op zijn naam, ditmaal tegen Leicester City. Eerst als invaller, die tegen Sunderland maakte hij als basisspeler. "Ik was eerlijk gezegd ietwat gelukkig, maar soms heb je dat nodig als spits", blikte hij op de clubsite terug op de bal die met enig fortuin voor zijn voeten viel. 

Het betekende zijn zesde treffer in zestien duels voor Liverpool. "Ik ben dan ook blij met deze goal. Zeker omdat hij ook nog eens drie punten waard was. Ik wil gewoon mijn ploeggenoten helpen en mezelf ontwikkelen. Momenteel steken we met zijn allen in een goede vorm en hopelijk kunnen we dat vasthouden."

Trainer Jürgen Klopp was logischerwijs in de wolken met de zomerse aankoop."Een spits die belangrijke doelpunten maakt springt er altijd positief bovenuit, maar ik weet dat hij beter kan. Nu ben ik vooral tevreden met zijn prestaties, want we hebben goals nodig en die komen momenteel van hem. Dus we zijn blij met hem", besloot de Duitse oefenmeester de aanvaller die overkwam van Aston Villa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner