02.01.2016 10:16

Carragher vindt vergelijk Özil-Bergkamp niets

Nu Mesut Özil aan een geweldig seizoen bezig is met Arsenal, begint het Engelse publiek de Duitser steeds meer te vereren. De vergelijking met Dennis Bergkamp werd snel gevonden, maar Jamie Carragher is het daar niet mee eens.

De oud-speler is analist geworden na zijn jarenlange carrière bij Liverpool en heeft ook een column in de Daily Mail. Via de krant laat hij zijn licht schijnen op de vergelijking tussen Özil en Bergkamp. "Zijn statistieken zijn opmerkelijk, maar op dit moment betekent het nog niets. Hij is op weg om records te breken, maar als dat niet leidt tot een prijs, wat betekent het dan?", vraagt de oud-verdediger zichzelf af.

"Arsenal staat aan het begin van 2016 bovenaan en Özil is dé reden dat Arsenal dit is gelukt. Om nu al zestien assists achter je naam te hebben is ongelooflijk. Nooit eerder in de geschiedenis van de Premier League kwam iemand ook maar in de buurt van de cijfers rond deze periode. Deze gegevens hebben er toe geleid dat mensen Özil gaan vergelijken met het niveau van Bergkamp. Sommigen zeggen zelfs dat hij beter is dan de Nederlander, omdat Bergkamp zelfs op de toppen van zijn kunnen in een volledig seizoen niet tot zulke cijfers kwam."

"Het is op dit moment echter grote onzin om statistieken te gebruiken om Özil en Bergkamp te vergelijken. Bergkamp is vereeuwigd in brons voor het Emirates Stadium, omdat hij, naast alle prijzen die hij heeft gewonnen, geholpen heeft om geweldig voetbal naar Noord-Londen te halen. Zijn stijl was altijd het hoofdonderwerp van gesprek."

Toch ziet ook Carragher dat de Duitse middenvelder van Arsenal het op dit moment bijzonder goed doet voor de Gunners. "Hij begint eindelijk te spelen als een speler waar ze bijna zestig miljoen euro voor hebben betaald."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner