02.01.2016 15:15

Wenger blijft trouw tegen 'Oranje' Newcastle

Arsène Wenger heeft gekozen voor elf vertrouwde namen in de aanloop naar het thuisduel met Newcastle United. Hij gooide zijn elftal voor de afgelopen thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth om wegens vermoeidheid, maar is nu weer terug naar normaal.

Van de defensie, bestaande uit Hector Bellerín, Per Mertesacker, Laurent Koscielny en Nacho Monreal, was alleen Mertesacker overgebleven in het gewonnen duel met Bournemouth. Nu zien we deze vier herenigd in de verdediging. Wegens de vele blessures zien we spelers als Francis Coquelin, Jack Wilshere, Santi Cazorla en Alexis Sánchez niet terug in de basis. Vanaf de vleugels opereren vandaag Alex Oxlade-Chamberlain, het defensieve blok van het middenveld bestaat uit Aaron Ramsey en Mathieu Flamini. Ook zien we Mesut Özil en Olivier Giroud 'gewoon' in de basis.

Bij Newcastle zien we ten opzichte van de twee vorige wedstrijden, thuis tegen Everton (0-1) en uit tegen West Bromwich Albion (1-0), één opvallende wijziging. Tegen West Brom keepte Karl Darlow, maar dat experiment bleek een mislukking. Tegen Arsenal zien we, net als tegen Everton, Rob Elliot weer op doel. Daarnaast zien we Vurnon Anita, die in de vorige wedstrijden nog meespeelde, niet op het wedstrijdformulier wegens een blessure. Zijn vervanger is een andere voormalig Eredivisie-voetballer, Cheick Tioté. De rest is onveranderd; Ayoze Pérez en Aleksandar Mitrović vormen het spitsenduo en Daryl Janmaat en Georgino Wijnaldum zorgen voor de Nederlandse inbreng.

Volg het duel HIER live!

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner