02.01.2016 18:08

Van Aanholt scoort voor winnend Sunderland

Sunderland heeft zaterdag in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van coach Sam Allardyce versloeg hekkensluiter Aston Villa met 3-1. De openingstreffer kwam op naam van de Nederlander Patrick van Aanholt.

Van Aanholt zag in de dertigste minuut een afstandsschot licht van richting worden veranderd waardoor doelman Brad Guzan kansloos was. Aston Villa, met Leandro Bacuna in de basis, kwam na ruim een uur dankzij de Spanjaard Carles Gil op gelijke hoogte. Met twee doelpunten bezorgde Jermain Defoe de thuisploeg alsnog de volle winst. De eerst viel in de 72e minuut, de tweede diep in blessuretijd.

Dankzij de winst groeide het verschil tussen Sunderland, voorlaatste in de Premier League, en Villa tot zeven punten.