02.01.2016 19:31

Wijnaldum na zeperd: "Waren de betere ploeg"

Georginio Wijnaldum (r.) zoekt het doel tijdens de competitiewedstrijd Arsenal - Newcastle United. Nacho Monreal kan de inzet niet voorkomen. (02-01-2016)
Georginio Wijnaldum (r.) zoekt het doel tijdens de competitiewedstrijd Arsenal - Newcastle United. Nacho Monreal kan de inzet niet voorkomen. (02-01-2016)

Georginio Wijnaldum zal met een teleurgestelde blik de wedstrijdbeelden van deze zaterdag bekijken. De Nederlander speelde met Newcastle United verdienstelijk tegen koploper Arsenal, maar verloor wel met 1-0. Volgens Wijnaldum volkomen onnodig.

"Ik vond dat wij de betere ploeg waren", laat de nummer vijf van Newcastle United weten na de wedstrijd, waarin Laurent Koscielny twintig minuten voor tijd de enige goal maakte. "We speelden nauwkeurig en kregen kansen, maar wisten die niet te benutten. Dan wordt het lastig. Zij kregen één vrije bal en ze scoren."

"We hadden er alle vertrouwen in dat we hier zouden kunnen voetballen, maar aan het eind staan we met lege handen en dat is triest. Het is echt frustrerend, je weet dat zij de kwaliteiten hebben om te scoren, maar als wij onze kansen hadden benut, hadden we kunnen winnen. Je moet het vertrouwen houden dat we wel gaan scoren, maar elke keer dat het dan niet lukt, is dat frustrerend en teleurstellend."

Door de nieuwe nederlaag blijft Newcastle United tussen de degradatieplekken staan. "Maar we moeten hoop houden en blijven knokken voor de punten", sluit Wijnaldum, die zijn twintigste wedstrijd in de Premier League speelde, af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner