02.01.2016 19:45

Van Gaal: "Hoop dat dit geweldig beginpunt is"

Zes keer op rij wist Louis van Gaal met Manchester United niet te winnen in de Premier League. Zaterdag kwam er een einde aan die vervelende reeks, Swansea City werd met 2-1 verslagen. Van Gaal hoopt dat de stijgende lijn nu wordt ingezet.

Voor Van Gaal was het na de driepunter ook tijd om zijn gelijk te halen. In de Engelse media werd zijn spel omschreven als saai, maar na de overwinning tegen Swansea City vond Van Gaal dat absoluut niet het geval. "Ik denk dat wij een heel risicovol systeem speelden. Zij speelden met vier middenvelders in een diamant, wij speelden met drie verdedigers, maar deden het heel goed en kregen veel kansen. We scoorden niet en dat is ons probleem. Toen we scoorden, was er geen probleem meer", stelde de Nederlandse oefenmeester op de persconferentie na het duel.

"Ik ben heel bij voor de spelers, want ze stonden onder veel druk en nu hebben we gewonnen. We staan nog steeds in de buurt van de koppositie en het gat is niet zo groot", kijkt Van Gaal naar het verschil met koploper Arsenal, dat met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden negen punten bedraagt. "Dat heb je tijdens een seizoen. Dat duurt acht maanden en niet één."

"Ik hoop dat dit een fantastisch beginpunt is voor ons in het nieuwe jaar en dat we dit vol kunnen houden tegen Sheffield United in de FA Cup." Van Gaal zal zich echter ook op de Europa League moeten richten, aangezien de fans snakken naar meer succes. Na de uitschakeling in de Champions League, onder andere door een nederlaag bij PSV, werd de Engelse formatie gekoppeld aan FC Midtjylland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner