02.01.2016 20:27

Manchester City recht de rug net op tijd: 1-2

Met een 1-2 overwinning op Watford heeft Manchester City optimaal geprofiteerd van puntenverlies bij Leicester City. De winstpartij van de club kwam pas laat tot stand, Yaya Touré en Kun Agüero maakten in de laatste tien minuten het verschil. Daarvoor was Aleksandar Kolarov al goed voor een doelpunt, maar hij passeerde wel zijn eigen doelman. Leicester City speelde eerder op de zaterdag doelpuntloos gelijk tegen AFC Bournemouth.

Lang leek Manchester City averij op te lopen in de jacht op koploper Arsenal, dat zaterdag met 1-0 wist te winnen van Newcastle United. Yaya Touré zette met een gigantische pegel echter de ommekeer in gang. Vanuit een corner kreeg de krachtpatser op het middenveld de bal heerlijk op zijn pantoffel, waarna hij het speeltuig in de kruising liet verdwijnen.

Nog geen drie minuten na de gelijkmaker was het Agüero die een einde maakte aan de onzekerheid van Manchester City. Op aangeven van Bacary Sagna kopte de Argentijnse spits zijn achtste doelpunt in dertien competitiewedstrijden tegen de touwen. Watford kwam de klap niet meer te boven, ook omdat met Martín Demichelis een extra slot op de deur werd ingebracht bij de uitploeg.

Door de overwinning nadert Manchester City nummer twee Leicester City op één puntje. Koploper Arsenal heeft nog een voorsprong van drie punten op de Citizens.