03.01.2016 13:53

Van Gaal over Rooney: "Was onvoorstelbaar"

Wayne Rooney werd zaterdagmiddag matchwinner door een bal met de hak in het doel te werken. Hierdoor won Manchester United met 2-1 van Swansea City. Louis van Gaal is lovend over zijn captain.

"Dit was onvoorstelbaar. Je kunt bijna niet beschrijven hoe knap dit is. Ik hoop dat dit een fantastische doorstart betekent voor hem en het team", aldus Van Gaal tegen de Engelse pers na afloop van het gewonnen duel. 

Volgens Van Gaal was het een doelpunt uit het boekje. "Ik eis altijd van mijn spits dat hij een loopactie maakt naar de eerste paal. Hij deed dat en creëerde zo bij het openingsdoelpunt het gat waar Anthony Martial in kon duiken", aldus de oefenmeester die na zeven duels eindelijk weer eens wist te winnen. "Bovendien maakte Rooney zelf ook een geweldige goal."

Op tweede kerstdag werd Rooney nog op de bank gehouden. Manchester United verloor van Stoke met 2-0. Van Gaal legt uit waarom hij zijn aanvoerder op de bank hield. "Hij heeft bijna ieder duel gespeeld en soms heb je dan even rust nodig. Ik heb tegen hem gezegd dat hij de laatste twee wedstrijden bijzonder goed heeft gespeeld en dat doelpunt was zijn beloning."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner