07.01.2016 16:58

Schlemiel Mané krijgt genade van Koeman

Ronald Koeman heeft Sadio Mané en Victor Wanyama in genade aangenomen. De oefenmeester gaf beide spelers een veeg uit de pan na de nederlaag tegen Norwich City, maar beiden zijn er tegen Watford FC weer bij.

Sadio Mané kwam te laat voor de wedstrijdbespreking. Koeman was daar op zijn zachtst gezegd 'not amused' over. "Natuurlijk zorgde het incident voor speculaties over zijn toekomst, maar hij is nog altijd speler van Southampton en speelt graag voor deze club", zegt de manager tijdens de persconferentie. "We hebben hem een straf gegeven omdat we regels hebben en hij heeft zijn excuses aangeboden. Tegen Crystal Palace start hij gewoon weer in de basis."

Ook Victor Wanyama kreeg een waarschuwing van zijn trainer. De middenvelder kreeg twee keer geel en benadeelde daarmee het team. Koeman is van mening dat zijn instelling gewoon goed is en dat daarmee de kous af is. "Als hun gedrag niet goed zou zijn, zouden ze tot het einde van het seizoen op de tribune zitten."

Met Mané en Wanyama in de basis zal Southampton FC moeten winnen van Watford. De club kent een moeizame periode. "Natuurlijk hebben we punten nodig, maar ik zou me grotere zorgen maken als we slecht zouden spelen. Het is af en toe lastig om een verklaring te vinden voor mindere prestaties. We spelen niet slecht, maar het gaat om het maken van doelpunten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner