07.01.2016 20:59

Interim Curtis maakt seizoen af bij Swansea

Alan Curtis krijgt extra maanden als eindverantwoordelijke bij Swansea City. De 61-jarige oud-voetballer is al sinds 2004 assistent-trainer bij de club, maar volgde in december de ontslagen Garry Monk op. Curtis mag tot aan het einde van dit seizoen blijven. Dit maakte de Premier League-club uit Wales donderdag bekend.

Curtis verbond zich voor ruim tien jaar aan Swansea City in zijn voetbalcarrière en in 2004 werd hij kort trainer van de club. Vervolgens begon de in Wales geboren oud-spits aan een lange periode als assistent-trainer, wat nu dus weer doorbroken is. Onder leiding van Curtis pakte Swansea City in de laatste vijf wedstrijden slechts vijf punten, maar met negentien punten uit twintig wedstrijden is dat resultaat voor dit seizoen niet eens zo slecht.

Swansea City, waar de Nederlander Marvin Emnes speelt, staat zeventiende in de Engelse competitie en heeft slechts twee puntjes meer gepakt dan Newcastle United, dat onder de degradatiestreep staat. Daarnaast is de club al uitgeschakeld in de League Cup. Vorig seizoen eindigde de formatie nog als achtste in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner