08.01.2016 16:15

Van Gaal heeft vollle vertrouwen in Januzaj

Louis van Gaal haalde de verhuurde Adnan Januzaj eerder terug naar Manchester United. De manager is dan ook van plan om hem zo snel mogelijk in te zetten.

Januzaj werd teruggehaald bij de club nadat hij bij Borussia Dortmund geen basisplaats weet te verkrijgen. "Ik geloof in hem. Het is beter voor hem dat hij bij ons is om zijn talent tot uiting te laten komen. Om zijn fitheid aan te tonen zal hij eerst aansluiten bij Onder-21", zegt Van Gaal op de persconferentie. "We moeten even afwachten of hij maandag kan spelen in de uitwedstrijd tegen Reading."

Zaterdagmiddag speelt Manchester United tegen Sheffield United voor de FA Cup. Mogelijk dat Januzaj dan ook al minuten maakt. Van Gaal neemt het bekertoernooi serieus, zeker omdat Manchester die al twaalf jaar niet heeft weten te winnen. "Dat vind ik niet raar, dat is voetbal. Je wint wat en je verliest wat. Ik denk dat de FA Cup zeer lastig te winnen is, dat hebben we vorig seizoen kunnen zien tegen Yeovil (2-0 zege, red.) en Cambridge United (3-0 zege in replay, eerste duel 0-0, red.) Elke wedstrijd is moeilijk om te winnen, tegen welke tegenstander van welk niveau je ook speelt."

Tegen Swansea City (2-1 winst) liet Mancheser United goed voetbal zien én wist het te winnen. Van Gaal krijgt dan ook de vraag of het lek boven is. "We spelen altijd aanvallend voetbal en tegen Swansea hebben we gescoord, dat is het verschil. Dat geeft ons meer vertrouwen, al maakt één zwaluw nog geen zomer. Ik hoop dat we onszelf blijven verbeteren. Die verbetering zie ik elke dag op de training, maar je moet het laten zien tijdens een wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner