10.01.2016 20:21

"Beerens mag alleen op huurbasis vertrekken"

Ongeveer een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat Roy Beerens graag wil vertrekken bij Hertha BSC. Zijn zaakwaarnemer Dick van Burik laat echter weten dat het om een tijdelijk vertrek gaat en dus een verhuurperiode.

In gesprek met Voetbal International schept Van Burik duidelijkheid. In een eerder interview sprak hij namelijk van een vertrek, waarbij direct aan een definitieve transfer werd gedacht. "Maar de club heeft laten weten dat Roy sowieso niet mag worden verkocht, alleen verhuurd", aldus Van Burik tegen het weekblad. "Het is logisch dat hij wekelijks wil voetballen. Roys eerste optie is om in de Bundesliga te blijven."

Links en rechts is er al interesse voor de buitenspeler, maar voorlopig is er nog niks definitief. "Zo ver is het absoluut nog niet", aldus de belangenbehartiger. "Momenteel traint Roy gewoon mee met de selectie tijdens het trainingskamp in Belek. Clubs moeten zich nog officieel bij Hertha BSC melden."

Dit seizoen speelde Beerens slechts twee competitiewedstrijden voor Hertha en dat terwijl hij vorig seizoen nog 27 maal in actie kwam in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner