11.01.2016 15:02

Bekritiseerde Van Gaal bijt weer van zich af

Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Newcastle United weer van zich afgebeten.

Afgelopen weekend won Manchester United in de FA Cup met 1-0 van Sheffield United. Het doelpunt viel pas laat, waardoor niet alle supporters het doelpunt hebben gezien. "Waarom supporters eerder vertrekken? Misschien omdat ze niet meer hadden verwacht dat we zouden scoren. Misschien vanwege het verkeer... Er zijn zoveel redenen te bedenken om vroeger te vertrekken. Ik doe het zelf ook als ik een tegenstander ga analyseren. Meestal vertrek ik vijf minuten voor het laatste fluitsignaal."

Van Gaal werd tijdens de persconferentie weer geconfronteerd met kritiek van Paul Scholes. "Willen jullie dat ik op Paul Scholes ga reageren? Je kunt erg negatief zijn, maar we zijn gewoon door naar de volgende ronde. We hebben twee wedstrijden op rij gewonnen na een reeks met mindere resultaten. Als Manchester United-fan moet je nu dus blij zijn. Het is niet gemakkelijk om van een ploeg te winnen die met elf spelers in het eigen strafschopgebied speelt."

"Dat kun je zien als je de wedstrijd van zaterdag analyseert", vervolgt Van Gaal. "Je kunt er ook blind voor zijn, maar als je niet scoort in het eerste kwartier, wordt de tegenstander steeds meer gemotiveerd. Het is echt niet zo dat ik alleen maar bezig ben met de tegenstander. Dat is gewoon een onderdeel van mijn vak. Je moet weten wat de tegenstander wil en kan, zodat je je spelers op weg kunt helpen. Newcastle United speelt bijvoorbeeld goed voetbal en liet dat ook zien tegen Arsenal. Maar die wedstrijd won de ploeg niet en daar gaat het om. Ik hoop alleen maar dat Newcastle United niet van ons wint..."

"Ik denk steeds vaker na over hoe we kunnen groeien in aanvallend opzicht. Het staat verdedigend vrij aardig, maar in aanvallend opzicht komt het meer op intuïtie neer. Daar hebben we nog wat moeite mee. Misschien geven deze twee zeges op rij wat vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner