12.01.2016 09:16

Van Gaal: "Ik ben Sir Alex Ferguson niet"

Manchester United-trainer Louis van Gaal is nog altijd bezig om zich te verdedigen. De Nederlander kreeg onlangs kritiek omdat hij zich niet regelmatig langs de zijlijn laat zien, zoals Sir Alex Ferguson.

"Zoals jullie weten, ben ik niet Sir Alex Ferguson", zegt Van Gaal op de clubsite van Manchester United. "Iedereen is anders en ik geloof niet in schreeuwen langs de lijn. Ik geloof in communiceren gedurende de week, tijdens de voorbereiding. En ik geloof in mijn spelers die moeten presteren."

"Er zijn veel managers die langs de lijn staan te schreeuwen, maar ik vraag me af of ze daar echt invloed mee hebben. Je kunt soms een speler bereiken die dichtbij staat, maar dan heb je het maar over één speler. Die zou de dingen dan weer door moeten gaan geven aan andere spelers. Dat is erg lastig. Daar komt nog eens bij dat de fans hier erg meeleven, dus is het moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken."

Van Gaal heeft dit seizoen een aantal goede wedstrijden gezien, maar geeft toe dat hij ook een aantal wedstrijden erg gefrustreerd is geweest. "Er zijn wedstrijden geweest waarmee ik me heb vermaakt. Tegen Chelsea bijvoorbeeld, maar die wedstrijd eindigde in 0-0 en we hadden zelfs kunnen verliezen. Er waren ook wedstrijden dat ik me erg zat te vervelen en boos werd, omdat we de defensie van onze tegenstander niet wisten te ontregelen. Maar dat is voetbal."

Tijdens het FA Cup-duel met Sheffield United (1-0 overwinning) schoot Manchester United pas in de 69e minuut voor het eerst op doel. Het publiek reageerde toen met een ironisch applaus. "Ik begrijp dat wel. Want het was een feit dat we niet veel schoten, of in staat waren op doel te schieten. Dat dat ironisch was, kan ik wel voorstellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner