13.01.2016 11:59

Reus: "Belangrijkste is om gezond te blijven"

Marco Reus wordt bijna iedere transferperiode met de clubs uit de absolute top van de voetballerij in verband gebracht, maar de Duitser voetbalt nog altijd bij Borussia Dortmund. Op de website van de Bundesliga erkent de aanvaller dat hij sportieve ambities heeft, maar er is iets wat hij nog belangrijker vindt.

"Het belangrijkste is om gezond te blijven", zegt de 26-jarige Reus. "Als je niet gezond bent, kun je niks bereiken. Alles wat daarna komt is een bonus voor het harde werk dat je levert. Het is belangrijk om ambities te hebben, zowel in het leven als in de voetballerij. Iedereen wil iets bereiken: goed spelen, prijzen winnen, een toegevoegde waarde voor het team zijn, en dat geldt ook voor mij."

Borussia Dortmund  doet het met 38 punten uit zeventien wedstrijden uitstekend in de Bundesliga, maar de achterstand op Bayern München bedraagt al acht punten. "Ons hoofddoel is om het gat met de teams onder ons te handhaven", vertelt Reus. "We spelen een stuk beter dan vorig seizoen, maar het zal lastig worden om Bayern München te achterhalen, want zij spelen zeer consistent."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner